Over mij

Door steeds dichter bij mijzelf te komen, ontmoet ik mensen die net als ik veel oude wijsheden herkennen. Het lijkt erop dat we samen een collectieve bibliotheek bezitten met oude kennis en wijsheden die door de eeuwen heen verloren zijn gegaan. Er zijn symbolen, gewoonten en cycli die goed voelen vanuit intuïtie of relateren naar de natuurlijke processen. Zo vier ik de zonnewende en winterwende en sta stil bij de levensprocessen waar wij met elkaar, en ieder afzonderlijk, doorheen gaan. De interactie en verbinding met elkaar geeft steun om weer een stap dichter te zijn wie je bent.

Deze bijeenkomsten vormen een mooie dialoog waarbij er ruimte is tot ontmoeten en delen vanuit gelijkwaardigheid en mens zijn. Daarbij staat iedere bijeenkomst op zichzelf. De symboliek en gedachten rondom een volgende fase wordt hierbinnen zorgvuldig besproken of ervaren. Het is een proces van bekijken, omarmen en loslaten… samen. 

Na ruim tien jaar ervaring met het begeleiden van vieringen begeleid ik ook handvasten.  Dit oude Keltische gebruik is als bezegeling op de verbinding tussen twee mensen en een van de oudste rituelen die wij tegenwoordig nog wel kennen als trouwen.